historiene2

I Flittigstrup sker der hele tiden noget spændende. I centrum er der kontoer og butikker og turister går rundt i den gamle bydel. Sådan er det jo også i mange andre byer, men Flittigstrup har noget som er specielt og det er et sted som ligger i byens udkant; Miljøstationen, hvor alt byens affald bliver samlet. Det der gør stedet specielt er de ti skraldebiler som bor her. De fjerner affald og holder byen ren, men de sørger også for at passe på at der ikke er noget som ødelægger miljøet eller skader folk i Flittigstrup. Historierne handler om de ti specielle skraldebiler som samlet kaldes Genbrugsbanden!

historiene

Den første bog i serien om Genbrugsbanden blev lanceret i Ungarn. Bog nummer to fulgte hurtigt efter og flere bøger er klar til at blive udgivet. Der er to historier i hver bog og hver historie har spørgsmål tilknyttet teksten.

Du kan også finde interessante fakta (knyttet) til emner i historierne, det kan være videoklip, ideer til kunst og håndværksprojekter, eller korte beskrivelser af andre læseres arbejde.

kuka-muvek-borito

kuka-muvek-borito

Den første bog hedder Flittigstrup Fejrer. Her møder vi historiernes hovedpersoner, ti specielle skraldebiler. I historien hører vi om, hvordan de hjælper børnene i en børnehave efter en storm og om hvordan de redder Forårsfesten.

De to historier er: Den Flotte Skraldebil og Specialinstrumenter

Bogen har også flere spørgsmål som hjælper børnene med at forstå og bearbejde teksten.

I historien Specialinstrumenter møder vi et band som har lavet alle deres musikinstrumenter af genbrugsmaterialer som de har fundet. De unge musikere bor i Sydamerika i en lille by i Paraguay som hedder Cateura. I bogen er der to links til videoer som fortæller om hvordan bandet blev dannet og om hvordan de spiller. Vi får også at vide hvad slags affald de har brugt til at bygge deres instrumenter af.